Hirdetéseink – Nagyböjt V. vasárnapja

2024.03.17.

  1. Március 17-én, most vasárnap kezdődik nagyböjti triduumunk a Kerektemplomban 18 órakor, amely 18-án és 19-én szintén az esti 6 órai szentmisékben folytatódik. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket Ádám Miklós atya, a Hittudományi Főiskola tanára mondja majd. A szentmisék alatt gyóntatás is lesz. Mindenkit szeretettel várunk! Március 18-19-én, hétfőn és kedden a Belvárosi templomban a szentmisék elmaradnak!
  2. Ne felejtsük el, hogy nagyböjt péntekein hústilalom van, amely 14 éves kortól kötelező. A böjti fegyelem elolvasható a IDE KATTINTVA.
  3. Nagyheti szertartásrendünk már elolvasható a faliújságon és IDE KATTINTVA!
  4. Március 24-én szeretettel hívnak és várnak mindenkit az Esztergomi Passió előadására, amely szintén 15 órakor kezdődik majd a Várhegy alján található Balassa szobornál. Jó lehetőség ez is, elmélyedni Krisztus szenvedéstörténetében!
  5. A tartósélelmiszer gyűjtésre a két templomban, a Prímási iskolaközponban, ill. a Bottyán János Technikumban összesen 503 kg élelmiszer, 144 konzerv, illetve befőtt, számtalan édesség, fűszer és sütéshez használható alapanyag, továbbá 19.500 Ft anyagi támogatás gyűlt össze, amelyekkel húsvét előtt 75 rászoruló családnak tudunk segíteni. Mindenkit adományát Isten fizesse meg!

Szent Anna templomban:

  • Hétfőtől csütörtökig a szentmiséket az iskola kápolnájában tartjuk.
  • Március 22-én, pénteken este fél 6-tól keresztút lesz a templomban. Mindenkit szertetettel várunk!
  • Március 23-án, szombaton nagytakarítás lesz a Kerektemplomban 13 órától. Kérjük a kedves testvérek segítségét, hogy templomunk húsvétkor az ünnephez méltó módon várja a Feltámadt Krisztust!
  • Március 24-án, virágvasárnap a 9 órai szentmisében lesz a barkaszentelés és az állóképes keresztút előadása is. Ezen a napon a 11 órai szentmise elmarad!

A Szent Péter és Pál templomban:

  • A hétköznapi, csendes szentmiséket és az igeliturgiát a téli kápolnában tartjuk.
  • Március 22-én, pénteken este fél 7-től keresztút lesz a templomban, amelyet a karitász csoport tagjai fognak vezetni. Mindenkit szeretettel várunk!