Hirdetéseink – Nagyböjt II. vasárnapja

2024.02.25.

  1. Nagyböjt minden vasárnapján, keresztutat imádkozunk a Kálvárián 15 órakor, március 03-án pedig a Karitász Régió közös keresztútjába kapcsolódunk be, ugyanebben az időpontban. Találkozó a Jó Pásztor kápolna alatti első stációnál!
  2. Menedék – a hétköznapokban is” címmel szentségimádás, dicsőítés lesz a Belvárosi templomban, február 29-én, csütörtökön az igeliturgia után 19.30-20.30-ig, közben lesz lehetőség szentgyónás elvégzésére is. Mindenkit szeretettel várunk!
  3. Március 2-án, szombaton 17 órakor Mária imádság lesz a Kerektemplomban. Mindenkit szeretettel várunk!
  4. Megjelent egyházközségi újságunk, az Élő Sziget februári száma, elvihető az újságos asztalról, vagy letölthető IDE KATTINTVA.
  5. Ne felejtsük el, hogy nagyböjt péntekein hústilalom van, amely 14 éves kortól kötelező. A böjti fegyelem elolvasható IDE KATTINTVA.
  6. Nagyböjti triduumunk az idei évben március 17-19-ig tart majd a Kerektemplomban. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket Ádám Miklós atya, a Hittudományi Főiskola tanára mondja majd. A szentmisék alatt gyóntatás is lesz.
  7. Amint azt Püspöki Kar körlevelében is hallottuk (elolvasható ide kattintva) március 3-10-ig lesz majd tartósélelmiszer gyűjtés a templomainkban. Az adományokat mindkét templomban a Mária oltárnál lehet elhelyezni. Kérjük híveink adakozó szeretetét!

Szent Anna templomban:

  • Hétfőtől csütörtökig a szentmiséket az iskola kápolnájában tartjuk.
  • Március 1-jén, pénteken este fél 6-tól keresztút lesz a templomban, amelyet a Mindszenty Iskola tanárai vezetnek majd. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Az elsőpénteki szentségimádások átmenetileg elmaradnak!
  • Március 3-án, vasárnap a 11 órai szentmise Szent Anna könnyei szentmise lesz, amelyre az imaszándékokat a kitett gyűjtőládába lehet bedobni.

A Szent Péter és Pál templomban:

  • A hétköznapi, csendes szentmiséket és az igeliturgiát a téli kápolnában tartjuk.
  • Március 1-jén, pénteken este fél 7-től keresztút lesz a templomban, amelyet templomunk kórusa fog vezetni. Mindenkit szeretettel várunk!