HIRDETÉSEINK – ADVENT IV. VASÁRNAPJA

2023.12.24.

 1. December 24-én, most vasárnap 15 órakor Pásztorjáték lesz a Kerektemplomban, Szenteste pedig mindkét templomunkban éjfélkor kezdődik majd az ünnepélyes Éjféli szentmise.
 2. December 25-én, hétfőn, Karácsony napján a Kerektemplomban 9 és 18 órakor, a Belvárosi templomban pedig 10.30-kor lesz ünnepélyes szentmise. A 9 órai szentmise előtt, 8.45-től a Szent Anna templom kórusa rövid koncertet ad a Kerektemplomban. Ne felejtsük el, hogy ez a nap, a vasárnapokhoz hasonlóan, PARANCSOLT ÜNNEP, tehát kötelező szentmisén részt venni!
 3. December 26-án, karácsony másnapján a Belvárosi templomban 10.30-kor, Kerektemplomban 18 órakor lesz szentmise.
 4. December 27-29-ig, szerdától péntekig templomainkban nem lesz szentmise!
 5. December 31-én, Szent Család vasárnapján teljes vasárnapi miserend lesz templomainkban. A Belvárosi templomban ezen a napon áldjuk meg a családokat a szentmisében, egyben év végi lelkipásztori beszámolót is tartunk. A Kerektemplomban a 9 és 11 órai szentmisében megáldjuk a családokat, 18 órakor pedig az év végi hálaadó szentmise keretében lesz a lelkipásztori beszámoló.
 6. Január 1-jén, Szűz Mária, Isten anyjának főünnepén a Belvárosi templomban 10.30-kor, a Kerektemplomban 11 és 18 órakor lesz szentmise. Ez a nap PARANCSOLT ÜNNEP!
 7. Január 6-án, Vízkeresztkor a Kerektemplomban 18 órakor, a Belvárosi templomban pedig 19 órakor lesz az ünnepélyes szentmise. Ez a nap is PARANCSOLT ÜNNEP!
 8. Az ünnepi miserend letölthető IDE KATTINTVA.
 9. Aki idei egyházi adóját még nem rendezte, megteheti az a szentmisék után a sekrestyében vagy átutalással is. Mindenki hozzájárulását Isten fizesse meg!
 10. Decemberben a plébánia irodája csak hétfőnként tart ügyeletet, a csütörtöki irodai félfogadás elmarad!
 11. December 26-án, kedden 20 órakor rövid megemlékezést tartanak az esztergomi Prímási Palota falán elhelyezett emléktáblánál, Mindszenty József bíboros, hercegprímás elhurcolásának 75. évfordulója alkalmából, egyben imádkozva egykori Főpásztorunk boldoggá avatásáért. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit!