HIRDETÉSEINK – ADVENT III. VASÁRNAPJA

2023.12.17.

 1. A Széchenyi téren az utolsó gyertyát december 23-án, szombaton 17 órakor ökumenikus imádság keretében gyújtják meg.
 2. December 17-én, most vasárnap Élő Betlehemes előadás lesz a Kerektemplom előtt az esti 18 órai szentmise után. Az esemény plakátja megtekinthető IDE KATTINTVA. Mindenkit szeretettel várunk!
 3. „Menedék – a hétköznapokban is” címmel szentségimádás, dicsőítés lesz a Belvárosi templomban, december 21-én, csütörtökön 19.00-21.00-ig, közben gyónási lehetőség is lesz. Mindenkit szeretettel várunk!
 4. Adventben utolsó hetében:
  • a Kerektemplomban hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órakor rorate szentmise van, csütörtökön nincs szentmise, pénteken és szombat pedig 18 órakor tartunk szentmisét,
  • a Belvárosi templomban hétfőn, kedden és szerdán 19 órakor esti szentmise, csütörtökön, pénteken és szombaton reggel 6 órakor rorate mise van.
 5. December 24-én, advent utolsó vasárnapján a Kerektemplomban csak reggel 7 és 9 órakor lesz szentmise, tehát a 11 és 18 órai misék elmaradnak, de természetesen a szombat esti 18 órai szentmise most is vasárnap előesti mise lesz.
 6. Szintén december 24-én, vasárnap 15 órakor Pásztorjáték lesz a Kerektemplomban.
 7. Szenteste mindkét templomunkban éjfélkor kezdődik majd az ünnepélyes Éjféli mise.
 8. December 25-én, Karácsony napján a Kerektemplomban 9 és 18 órakor, a Belvárosi templomban pedig 10.30-kor lesz ünnepélyes szentmise. A 9 órai szentmise előtt, 8.45-től a Szent Anna templom kórusa rövid koncertet ad a Kerektemplomban. Ne felejtsük el, hogy ez a nap, a vasárnapokhoz hasonlóan, PARANCSOLT ÜNNEP, tehát kötelező szentmisén részt venni!
 9. December 26-án, karácsony másnapján a Belvárosi templomban 10.30-kor, Kerektemplomban 18 órakor lesz szentmise.
 10. A teljes ünnepi miserend elolvasható IDE KATTINTVA.
 11. Megjelent egyházközségi újságunk, az Élő Sziget decemberi száma, elvihető az újságos asztalról, vagy letölthető IDE KATTINTVA.
 12. Aki idei egyházi adóját még nem rendezte, megteheti az a szentmisék után a sekrestyében, ügyeleti időben az irodában, vagy átutalással is. Mindenki hozzájárulását Isten fizesse meg!
 13. Decemberben a plébánia irodája csak hétfőnként tart ügyeletet, a csütörtöki irodai félfogadás elmarad!
 14. A plébánia adventi tartósélelmiszer gyűjtésének eredménye: 157 kg adomány, 50 db konzerv, befőtt, sok-sok édesség, tea, fűszerek, valamint 57 000 Ft pénzadomány. A templomin túl a Prímási Iskolaközpontban, a Kiskosár Bevásárlóközöségben és a Bottyán János Technikumban is szerveztünk gyűjtést, így idén karácsonykor 70 nehéz helyzetben lévő család több, mint 200 tagjának tudunk segíteni az ünnepi készületekben. Mindenki adományát Isten fizesse meg!
 15. 800 éve Assisi Szent Ferenc a Rómához közeli Greccio városában egy jászol felállításával emlékezett meg a gyermek Jézus születéséről. De mi is történt 1223. karácsonyán? A betlehem állítása azóta lett hagyomány, és minden karácsonykor segít, hogy a lelkünkben is helyet készíthessünk a születendő Istengyermeknek. Szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt Dr. Varga Kapisztrán ferences atya előadására 2023. december 18-án 19:30-kor a ferenceseknél. Gyülekező a Ferences Gimnázium portáján.
 16. December 22-én, pénteken 19 órától karácsonyváró zenei áhítat lesz a Ferences templomban. Részletek a plakáton, IDE KATTINTVA olvashatóak.