HIRDETÉSEINK – ADVENT I. VASÁRNAPJA

2023.12.03.

 1. Adventtel megkezdődtek a Rorate szentmisék. A már megszokott rend szerint adventben
  • a Kerektemplomban hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órakor lesz rorate szentmise, csütörtökön nem lesz szentmise, pénteken esti mise lesz, a hétvége miserend pedig nem változik,
  • a Belvárosi templomban hétfőn, kedden és szerdán 19 órakor esti szentmise, csütörtökön, pénteken és szombaton reggel 6 órakor rorate mise lesz, a vasárnapi mise természetesen nem változik.
 2. Adventi vásárt tartunk a Rudnay téri plébánia udvarán advent hétvégéin, a pontos időpontok a plakáton olvashatóak. A vásárból befolyt összeggel a plébániát támogatjuk.
 3. Adventi gyertyagyújtás lesz a Széchenyi téren az advent vasárnapjait megelőző szombatokon. Az második gyertyát december 9-én 17 órakor gyújtják meg.
 4. Ma kezdődik a tartós élelmiszer gyűjtés templomainkban. Az adományokat mindkét templomban a Mária oltárnál lehet elhelyezni a december 10-i, vasárnapi szentmisék végéig. Ezen kívül december 7-én, csütörtökön 16.00-18.30-ig a Kiskosár bevásárlóközösségben, a Belvárosi templom udvarán is szeretettel fogadunk a tartós élelmiszeren kívül, jó minőségű – elsősorban gyermek – ruhákat, ill. pénzadományt is, továbbá könyvárusítást is tartunk ugyanitt. Mindenki adományát Isten fizesse meg!
 5. December 7-én, csütörtökön 17 órakor tartja a Rózsafüzér-társulat a titokcseréjét a Mindszenty Iskola kápolnájában.
 6. „Menedék – a hétköznapokban is” címmel szentségimádás, dicsőítés lesz a Belvárosi templomban, december 07-én, csütörtökön 19.30-20.30-ig. Mindenkit szeretettel várunk!
 7. December 9-én, szombaton szentségimádás lesz a Belvárosi templomban 13-22 óráig. 15 órai kezdettel a beteglátogatók vezetik az imádságot, 16 órától gyerekszentségimádás is lesz, majd 21 pedig dicsőítés keretében imádjuk az Úr Jézust! Szeretettel várunk mindenkit!
 8. A Kálvária kápolna színes üvegablakainak felújítására gyűjti a támogatásokat testületi alelnökünk, Nyitrai László, amelyet neki személyesen, vagy az irodában, sekrestyében adhatunk át. Részleteket az Élő Sziget novemberi különszámában olvashatunk IDE KATTINTVA.
 9. Megjelent egyházközségünk hitéleti kiadványa, a Plébániai füzetek decemberi száma, elvihető az újságos asztalról, vagy letölthető IDE KATTINTVA is.
 10. Aki idei egyházi adóját még nem rendezte, megteheti az a szentmisék után a sekrestyében, ügyeleti időben az irodában, vagy átutalással is. Mindenki hozzájárulását Isten fizesse meg!
 11. Decemberben a plébánia irodája csak hétfőnként tart ügyeletet, a csütörtöki irodai félfogadás elmarad!