Szeniorok

 

Senior imaklub – toborzó üzenet imafüzetünkből

Gyermekeink nevelésén túl vagyunk. Jól-rosszul végeztük ezt a szolgálatot, e téren már nem sokat tehetünk. De figyelhetjük, magvetésünk hogyan fordul termőre. Láthatjuk gyermekeink sikereit, örömeit, vagy éppen botlását, eltévelyedését. Mivel ránk – általában – már kevésbé hallgatnak, azt tehetjük, amit Gyökössy Bandi bácsi ajánlott egy neki a hitehagyó gyermekeire panaszkodó anyának: „Már eleget beszéltünk nekik Istenről, fordítsuk meg a dolgot! Kezdjünk el Istennek beszélni róluk!” Azaz imádkozzunk értük! Mi magunk pedig haladhatunk előre – együtt – Krisztus útján.

Életünk feladatai átstrukturálódtak, az anyagi hátteret a szükséges mértékben általában sikerült megteremteni. Természetesen segítjük gyermekeinket is ebben erőnk/lehetőségeink szerint, de a saját egzisztenciájukért nekik kell megküzdeni! Az ő életüket saját maguknak kell „berendezni”, velük érzünk, küzdünk, de nem helyettük! Ez a lelkiekre is vonatkozik. Hitünket nem tudjuk átadni, csak elvetettük a magokat, és ha kérik, igényük van rá, megosztjuk velük gondolatainkat, de semmiképpen nem oszthatjuk az észt. Ők az út más szakaszán tartanak, másképp látják a dolgokat. Ezért gyakran a kommunikáció is nehéz, „más nyelven beszélünk”, mint ők.

Tehát életkorunkból, testi/lelki környezetváltozásunkból adódóan mások a feladataink, életritmusunk. Másképp látunk, változik értékrendünk. Talán Istenre, önmagunkra, belső világunkra, elmélkedésre is több idő jut.

Induljunk el közösen ezen a lelki túrán – együtt! Haladjunk a Krisztushoz egyre közelebb vivő úton, Őhozzá való viszonyunkról gondolkodva, önmagunkat egyre mélyebben megismerve. Közben hordozzuk imáinkban gyermekeinket/unokáinkat, fiataljainkat, hogy ők is rátaláljanak és haladjanak ezen az úton.

Kedves Testvérem! Ha jónak, hasznosnak gondolod az ötletet, tarts velünk, legyél aktív tagja ennek a kis közösségnek! A saját hitünk megélésében mások tapasztalata, hite sokat segíthet.

Esztergom, 2014. január

 

Csoportunk havonta az első hétfőn találkozik a plébánián, ill. meghívott vendégeink elfoglaltságához igazodva. Az összejövetelek időpontját rendszeresen hirdetjük fórumainkon. Nyitott közösségünkbe szeretettel várunk mindenkit, aki a vázolt célkitűzéseinkkel egyetért.