Nyugdíjasok

 

Kis közösségünk – a Szent Anna plébánia nyugdíjasai – 1995 szeptemberében kezdte meg működését Kiss-Rigó László atya kezdeményezésére, Sinkáné Vera vezetésével. Az elmúlt évtizedekben sok szép helyre zarándokoltunk. Itt szeretném megköszönni Kiss Rigó László és Székely János püspök atyáknak, Lajos és Éli atyáknak a sok-sok szeretetet, amit az idők folyamán kaptunk tőlük. Michels Antal atyának pedig, hogy sok munkája mellett is gondja volt ránk. A jó Isten áldja meg őket!
Közösségi alkalmainkon vetítések és meghívott vendégek teszik színesebbé összejöveteleinket. Ádvent előtti szombaton mindig közösen készítjük el imádkozva, énekelve a koszorúkat, melyeket a plébános atya áld meg, amikor elkészülnek.
Farsangi mulatságaink során beöltözködünk maskarába és mondókákkal szórakoztatjuk egymást.
De nemcsak a mulatságban, a munkában is megálljuk helyünket, hiszen a templom takarításában is részt vehetünk.
2010-ben a nyugdíjas közösség tagjaitól összegyűjtöttük a legkedvesebb édes vagy sós sütemény recepteket, és a plébánia segítségével megjelentettük kicsi, de igényes kivitelű füzet formájában. A „Nyugdíjas konyhatündérek süteményes könyve” nagy sikert aratott, több száz példányban fogyott el, s ennek bevétele a plébánia pénztárát gazdagította.
Szívből örülünk, hogy ilyen vidám és összetartó közösséghez tartozunk, habár az utóbbi időben sajnos, jelentősen megcsappant közösségünk létszáma.
Szeretettel várunk minden vallásos lelkületű nyugdíjast, kortól és nemtől függetlenül, aki szívesen tartozna egy jó kedvű, imádságos közösséghez.
Közösségi összejövetelek időpontja: általában kéthetente, szombat délután a plébánián.
Közösségvezető: Szendrő Péterné