Felnőtt

 

Egyházközségünk talán legrégebben működő közössége a felnőttekből, főleg nyugdíjasokból álló énekkar. Csak az elmúlt 20 évre visszatekintve – vannak régebbi tagok is – szinte állandó szereplői vagyunk az ünnepi szertartásoknak, hiszen az elsődleges cél a liturgiai szolgálat.

A korábbi években templomunk aktuális kántora vezette az énekkart, az ő képzettsége, szakmai tudása mindig tükröződött a kórus teljesítményén, színvonalán.

2007 őszétől Hunyadi Zoltán tanár úr az énekkar vezetője Az ő rutinja, sok-sok éves gyakorlata nagy javulást hozott a kórus életében, „amatőrökből” is szép teljesítményt tud kihozni.
Hetente 1×2 órát próbálunk, fellépés, program előtt plusz próbákat is beiktatunk. A plébániai próbákon kemény munka folyik, hiányzás alig van, mindenki igyekszik komolyan venni ezt a szolgálatot.
A kórus igazi keresztény közösségként működik, mindig találunk alkalmat baráti együttlétekre is, akár a plébánián, akár egyik-másik tagunk kertjében, pincéjében, vagy egyéb közösségi rendezvényeken.

Énekkarunk nemcsak liturgikus alkalmakkor, hanem – bár ritkuló időközönként – egyéb eseményeken, civil (profán) rendezvényeken is szerepel, és kórusbarátság, meghívás alapján más templomokban is szoktunk énekelni.
A létszám ~15 fő, a stabil tagokon túl természetesen van cserélődés. Sajnos, a fiatalabb, vagy közép korosztály kevésbé vállalja ezt a szolgálatot.

Szeretnénk, ha nem szűnne meg kórusunk, hiszen kevés templom mondhatja el, hogy hosszú évtizedeken keresztül állandó kórusa van!

Hívjuk és várjuk új tagok jelentkezését ebbe baráti társaságba, erre a szép szolgálatra! Szerdánként a plébánián 18.30-kor tartjuk a próbáinkat. Ünnepeinken túl havonta egy-egy szentmisén éneklünk.