Imaórák (közösség)


Imacsoport

Plébániánk lelki megújulásáért imaesteket szervezünk havonta a templomunkban, ill. a Mindszenty iskola aulájában. A résztvevők – 30-40 ember – nagy része rendszeresen jelen van, nyitott közösségünkbe, imaestjeinkre mindenkit szívesen látunk, fórumainkon rendszeresen hirdetjük.

A Mária Rádióban havonta a harmadik pénteken este 23.20 órakor hangzik el az előtte kedden megtartott és rögzített imaóra hangfelvétele. Az esztergomi régióban 2017 decemberében kezdődött ezek közvetítése.
Az imaóra tartalma alkalmazkodik a liturgikus időszakhoz, vagy valami aktuális, izgalmasabb hitbeli kérdést boncolgat. A témának megfelelő irodalmi szemelvények, közös imák, énekek adják az alapot a közös gondolkodáshoz. A szemelvényeket híveink olvassák, az énekekbe/imákba mindenki bekapcsolódik a kiosztott imalapok segítségével. Plébánosunk kihelyezi az Oltáriszentséget, bevezetőt mond. Az egészet keretbe foglalja a szerkesztő összekötő szövege. Szentségi áldás zárja az estét. Időnként meghívott vendégek is közreműködnek imaóráinkon. Célunk a közösségben végzett imán túl a hitbeli előrehaladás, „miért”-jeinkre a válaszok keresése, híveink aktivizálása, bekapcsolása a közösségbe. A 2004-ben indult sorozatunkat 2010-től műsorára tűzi a Mária Rádió is.Korábbi imaóráink hangfelvétele plébániánk honlapján meghallgatható a média menüpont alatt.Szerkeszti és vezeti: Nyitrai László 

Az imaórák este 6 órakor kezdődnek.
Időpontok 2020-ban: Január 14., Február 18., Március 17., Április 15., Május 12., Június 16., Július 14., Augusztus 18., Szeptember 15., Október 13., November 17., December 15.