HIRDETÉSEINK – ÉVKÖZI XXXIII. VASÁRNAP

2023.11.19.

  1. Mivel Szent Erzsébet ünnepe az idei évben elmaradt, a hagyományos Szent Erzsébet kenyér megáldása és kiosztása november 20-án, hétfőn a 19 órai szentmise keretében lesz a Belvárosi templomban, amelyet Karitász csoportunkért ajánlunk fel. Ennek a szentmisének a perselyadományát a plébániai Karitász az esztergomi rászorulók támogatására fordítja. Mindenkit szeretettel várunk! Ezen a napon a Kerektemplomban nem lesz szentmise!
  2. „Menedék – a hétköznapokban is” mottóval szentségimádás, dicsőítés lesz a Belvárosi templomban, december 07-én, csütörtökön az Igeliturgia után. Mindenkit szeretettel várunk!
  3. A Kálvária kápolna külső felújítása a befejezéséhez közeledik – az elmúlt évek történéseiről olvashatunk plébániai újságunk, az Élő Sziget most megjelent novemberi különszámában. Elvihető az újságos asztalról, vagy letölthető IDE KATTINTVA. A kápolna színes üvegablakait csak adományokból lehet felújítani, ehhez testületi alelnökünk, Nyitrai László gyűjti a támogatásokat, amelyet neki személyesen, vagy az irodában, sekrestyében adhatunk át. Kérjük híveinket, lehetőségeik szerint támogassák ezt, hiszen a befolyt összeg maradékából a stációk helyreállítását fogjuk támogatni.
  4. Idén adventben is lesz tartós élelmiszer gyűjtés templomainkban december 3-tól, advent első vasárnapjától egy héten át. Az adományokat mindkét templomban a Mária oltárnál lehet elhelyezni december 10-én a vasárnapi szentmisék végéig. Mindenki adományát Isten fizesse meg!
  5. A Ferences Szegénygondozó Nővérek adventi lelkinapra hívják a fiatalokat 14-35 év között, december 17-re az esztergomi rendházukba. Jelentkezési határidő december 10. Részletek a plakáton olvashatóak.
  6. November 25-én, szombaton 15:00 órától a Szociális Missziótársulat vetített képes bemutatkozó előadására várják az érdeklődőket a Laskai Osvát Antikváriumba, részletek a hirdetőtáblán található plakáton olvashatók.

A Szent Anna templomban:

  • A Kerektemplomban ezen a héten hétköznap csak november 23-án, csütörtökön lesz szentmise, a hétfői, keddi és pénteki mise elmarad!

A Szent Péter és Pál templomban:

  • Továbbra is szeretettel fogadjuk az orgonára adott adományokat. Mindenki segítségét Isten fizesse meg!