Heti Hirdetés

Nagyböjt V. vasárnapja
2023. március 26.

>>Adategyeztetés a Belvárosi templom kriptájában lévő sírokkal kapcsolatban>>

 1. Adategyeztetésre várjuk mindazokat a testvéreket, akiknek a Belvárosi templom kriptájában van megváltott sírhelyük, de erről megállapodásuk, szerződésük nincsen. Részletek IDE KATTINTVA.
 2. Még most, nagyböjt 5. vasárnapján, 15 órakor keresztutat tartunk a Belvárosi Kálvárián. Találkozó a Jó Pásztor kápolna alatti első stációnál!
 3. Március 26-án, most vasárnap mindkét templomban gyóntatás lesz mindegyik szentmise előtt, ill. igény szerint közvetlenül utána is, ezen túl pedig a Kerektemplomban a 7, 9 és 18 órai szentmisék alatt is! Használjuk ki ezt a kegyelmi lehetőséget!
 4. Már előre hirdetjük, hogy nagyböjti triduumunk április 3-5-ig, nagyhétfőtől nagyszerdáig lesz majd a Kerektemplomban, a 18 órai szentmisék keretében. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket Balogh Attila, szemináriumi rektor atya fogja tartani. A triduum alatt gyónási lehetőség is lesz. Mindenkit szeretettel várunk!
 5. Április 2-án, Virágvasárnap ismét megrendezésre kerül az Esztergomi Passió, 15 órakor a Várhegy alján lévő Balassa szobornál. Jó lehetőség ez a Szent Három Napra való felkészülésre! Mindenkit szeretettel várnak! Ezen a napon a Kálvárián nem tartunk keresztutat! Az esemény facebook oldala IDE KATTINTVA érhető el.
 6. Március 31-én, pénteken 20 órától városi gyertyás keresztútra leszt a Széchenyi téri Szentháromság szobortól indulva a Szent Tamás hegy tetejére. Aki teheti, vigyen magával gyertyát vagy fáklyát. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők. Részletek a plakáton olvashatóak.
 7. Nagyheti szertartásrendünk már megtekinthető IDE KATTINTVA.
 8. A böjti fegyelem elolvasható IDE KATTINTVA.

A Szent Anna templomban:

 • A hétköznapi szentmiséket hétfőtől csütörtökig az iskola kápolnájában tartjuk! A pénteki szentmise és keresztút pedig a templomban lesz.
 • Március 31-én, pénteken 17.30-kor keresztúti imádság lesz a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!
 • Április 1-jén, szombaton 13 órakor nagytakarítás lesz a templomban, amelyben kérjük a kedves testvérek segítségét! Mindenki szolgalátát Isten fizesse meg!
 • Szintén április 1-jén, szombaton 17 órakor Mária imádság lesz a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!
 • Április 2-án, Virágvasárnap a 9 irórai szentmisében lesz az Állóképes keresztút előadása és a barkaszentelés is. Ezen a napon a 11 órai szentmise elmarad!
 • Április 9-én, Húsvétvasárnap a 7 és a 11 órai szentmisék elmaradnak!

A Szent Péter és Pál templomban:

 • Nagyböjtben, hétköznap, hétfőtől csütörtökig a tanácsteremben tartjuk a szentmiséket!
 • Március 31-én, pénteken 17.30-kor keresztúti imádság lesz a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!