Heti Hirdetés

Pünkösdvasárnap
2023. május 28.

>>Adategyeztetés a Belvárosi templom kriptájában lévő sírokkal kapcsolatban>>

 1. Adategyeztetésre várjuk mindazokat a testvéreket, akiknek a Belvárosi templom kriptájában van megváltott sírhelyük, de erről megállapodásuk, szerződésük nincsen. Részletek IDE KATTINTVA.
 2. A 14. Holló Cserkészcsapat szeretettel vár minden kiscserkész vagy 10 éven aluli gyermeket a Belvárosi Templom udvarára május 28-án, most vasárnap 15:00-18:00 között, ahol a kis lovagoknak és hercegnőknek izgalmas középkori kalandokban lehet részük a gyereknap keretében. Belépő családonként egy tálca sütemény és egy doboz/üveg üdítő
 3. Május 29-én, Pünkösdhétfőn 17 órakor lesz ünnepélyes szentmise a Szent Orbán kápolnánál. Ezen a napon templomainkban nem lesz szentmise!
 4. Június 4-én, vasárnap 11 órakor tartjuk majd a jubiláló házaspárok szentmiséjét a Kerektemplomban. Szeretettel várjuk azoknak a házaspároknak is a jelentkezését, akik az idei évben ünneplik házasságkötésük kerek évfordulóját, de nem a Kerektemplomban kötöttek házasságot. Jelentkezni lehet az Esztergom-Városi Plébánia e-mail címén (varosiplebania[kukac]gmail.com), vagy a szentmisék után a sekrestyében, május 30-ig.
 5. Szintén június 4-én, vasárnap 15 órakor keresztutat imádkozunk a Kálvárián. Találkozó a Jó Pásztor kápolna alatti első stációnál.
 6. Megjelent egyházközségi kiadványunk, a Plébániai füzetek aktuális száma, letölthet IDE KATTINTVA.
 7. Már lehet jelentkezni az idei hittantáborunkba, amely augusztus 7-11. között Szobon lesz. Részletek és jelentkezés a IDE KATTINTVA.
 8. Idén is lesz Mijo Barada lelkigyakorlat a Kerektemplomban július 14-16-ig. Részletek IDE KATTINTVA a plakáton olvashatóak!

A Szent Anna templomban:

 • A hétköznapi szentmiséket az iskola kápolnájában tartjuk!
 • Május 28-án, Pünkösdvasárnap és június 11-én, Úrnapján a 11 órai szentmise elmarad!
 • Május 30-án, kedden a reggeli szentmise elmarad!
 • Június 1-jén, csütörtökön délután fél 6-kor tartja a Rózsafüzér-társulat a szokásos titokcseréjét a templomban.
 • Június 2-án, elsőpénteken délután 4 órától Szentségimádás lesz a Mindszenty Iskola kápolnájában, az esti szentmisét pedig papi és szerzetesi hivatásokért ajánljuk fel.
 • Június 3-án, szombaton délután 17 órakor Mária imádság lesz a templomban.
 • Június 4-én, vasárnap a 9 órai szentmise „Szent Anna könnyei” szentmise lesz, amelyre az imaszándékokat a kitett gyűjtőládába lehet bedobni.

A Szent Péter és Pál templomban:

 • Május a Szűzanya hónapja, ezért ebben a még kedden és szerdán a szentmisék után elimádkozzuk a Loreto-i litániát.